Skip to main content

Toegang tot duiklocatie Onderwater Natuurpark Zegersloot t/m april 2024 afgesloten

Door de aanleg van de fiets- en voetgangersbrug over het Aarkanaal zijn het parkeerterrein en de toegang naar de duiklocatie Onderwaterpark Zegerplas sinds half augustus al gesloten. De nieuwe brug verbindt straks de Alphense Burgemeester Bruins Slotsingel met de Nieuwkoopseweg en kruist deze daarbij de Westkanaalweg, het Aarkanaal en de N207/Oostkanaalweg. De officiële ingebruikname van deze nieuwe brug is eind april 2024 gepland. Tot die tijd zijn het parkeerterrein en de duiklocatie niet bereikbaar.

Grondwerkzaamheden

Op 19 augustus zijn de grondwerkzaamheden begonnen. Na het afgraven van de bovenste laag grond wordt extra grond neergelegd, dat later de basis vormt voor de hellingen aan weerszijden van de fietsbrug. Zodra die grond een stevige basis vormt, wordt de eerder afgegraven laag grond hier weer overheen gezet. Hierop komen struiken. Eind oktober zijn de werkzaamheden voor deze hellingen gereed en volgt er een zettingsperiode van bijna een jaar, om latere verzakkingen door het gewicht te voorkomen. 

Bouwketen

Vanaf 15 augustus staan er bouwketen op de parkeerplaats aan de Westkanaalweg (het parkeerterrein nabij de duiklocatie Onderwaterpark Zegersloot). Hiervoor is de parkeerplaats naar verwachting tot april 2024 afgesloten. Tijdens de grondwerkzaamheden zijn er veel transportbewegingen in een korte periode. Bestaande routes kunnen via omleidingen of versmallingen anders lopen dan nu.

Tussen april en juli volgend jaar maakt de aannemer de funderingen van de brug. In augustus en september van 2023 hijst de aannemer de al in de fabriek geproduceerde pijlers en de brugdekken op zijn plek. De N207 en Westkanaalweg zijn daardoor maar zeer kort afgesloten. Tot slot worden de aansluitende fietspaden naar de brug geasfalteerd en kan de brug uiterlijk in april 2024 open. Fietsers tussen Aarlanderveen, Nieuwkoop en Alphen aan den Rijn kunnen dan volgens de gemeente gebruik maken van de kortere route.

 
  • Laatste update op .